Recension – En god gärning – Christina Granbom

En god gärning är en direkt fortsättning på Morsarvet. I grunden samma karaktärer. Berättelsen har utvecklats. Det nog drygt ett år sedan jag läste Morsarvet. Många ord har passerat mina ögon sedan dess. Mitt minne är icke av yppersta kvalitet och jag blandar ibland ihop böckerna jag läser. Visserligen finns den lysande bloggen Bokmagazinet, där jag samlar mina tankar. Trots att jag läste vad jag skrivit om Morsarvet tog det alldeles för länge innan jag hade koll på Mildred och hennes vänner respektive ovänner. Ja, av detta resonemang förstår du att jag skulle uppskattat lite mera tillbakablickar i början av En god gärning.

När jag väl kommer in i boken så faller det mesta på plats. Den gamla berättelsen fortsätter och blandas med en ny. Ja till och med en tredje berättelse. Alla tre lever sina egna liv. Men efterhand som boken framskrider inser jag att de nog hör samman på ett eller annat sätt. Hur, ja det får du lista ut själv. Det vill jag inte avslöja här. Jag gillar idén med att ha olika berättelser och fläta samman dessa. Men jag måste höja ett litet varningens finger, ha inte för många huvudkaraktärer, som dessutom stöttas av underkaraktärer. Det blir lätt rörigt. För min del hade jag svårt att hålla isär alla. Jag fick läsa någon del flera gånger innan jag hade klart för mig hur det hela förhöll sig. Då tappade jag tempo, och därmed också lite av spänningen.

I den första delen om Mildred fanns det väldigt många cliffhangers, sådant som gjorde att jag förväntade mig en ny del. Tänk så rätt jag fick… I denna del hittar jag inga ledtrådar till något nytt fall eller fortsättning. Man jag hoppas innerligt att det blir en fortsättning. Jag vill gärna ta del av Mildreds fortsatta uppdrag i Kungsör. Eller egentligen är det inte Mildred i sig jag är intresserad av. Jag vill gärna läsa mer av Christina Granbom. Jag tycker om hennes sätt att skriva, att skapa en berättelse, att skapa spänningen. I ärlighetens namn finns det en del i övrigt att önska. Men det som finns nu är en tillräckligt bra början för att jag ska bli nyfiken på nästa bok, som jag är övertygad om att den kommer. Jag ser fram mot den.

Du hittar boken bland annat hos Adlibris, Bokus och CDON.

En god gärning – Christina Granbom

En god gärning – Christina Granbom