Oorganiserad bokhylla!!!

Först, jag/vi har ungefär 2 500 böcker i våra tio bokhyllor, i vanliga fall är det fint sorterat efter olika små system. Dessa system kommer jag underfund med efterhand som jag ställer in mina böcker. Systemet fungerar alldeles utmärkt för mig, och det är en fullständig katastrof för kära hustrun. Ja, så fungerade vårt boksystem fram tills senare delen av sommaren.

Ombyggnad

Så inleddes då katastrofen, (Ett mycket starkt ord, som egentligen bara handlar om mig) när vi skulle ställa i ordning för hantverkare. Planen på semester i Albanien hade tagit form för ungefär ett år sedan. Många ord hade kommit in i huvudet med landet som rubrik. Under någon trevlig vinkväll med kära hustrun på altanen, så hade frågan om renovering av vardagsrummet och hallen lyfts. Det blev så bestämt att det skulle målas och och golvet skulle slipas. Det i sig kändes väldigt trevligt, ändå fram tills på morgonen dagen efter. Då insåg jag att det skulle flyttas bort en hel del saker, framförallt många av våra böcker, kanske 1500.

Skygga icke problemet

Vi bestämde att två veckor innan avresa skulle vi sätta igång att flytta bort sakerna. Många svettiga timmar senare, och i god tid så var både hall och vardagsrum rent. Trevligt. Vi packade bilen och hade tre härliga veckor på Balkan, mestadels i Albanien. Läs om dessa upplevelser på min resesait, bilresaieuropa.se. Vig hemkomsten så var det nya uppförsbackar. Återställa allt. Renoveringen blev perfekt, bara att tacka. Men att återta vårt hem, tja…

Nya bokhyllor

Våra gamla bokhyllor hade svämmat över. Vi införskaffade några nya, som gav drygt två meter mera hyllplan. Det blev bra. Hyllorna var inköpta på IKEA, du förstår problemet. Nåväl jag kom igång och skruva och till slut så stod de på plats. Övriga möbler gick betydlig snabbare. Nu var det bara att återställa alla böcker.

Systematisk ordning?

Det är ett tveksamt ord, det kan jag säga redan nu. Det betyder att alla böcker ska stå enligt någon mall. Du förstår ju genast mitt dilemma. Jag placerade böcker enligt mitt tidigare flexibla system, det jag tycket var vattentätt, då. Det visade sig icke vara så vattentätt. I vart fall inte när så många böcker skulle placeras ut samtidigt. Tja, jag försökte. Det gick som det gick. Till min förtjänst ska sägas att jag har satt upp alla böcker och vi har plats kvar i bokhyllan.

Till problemet kan nog läggas att jag icke hittar en enda bok där jag förväntar mig att den ska stå. Så nu är vi två i vår familj (av två möjliga för tillfället, inga hemmavarande barn) som icke hittar bland våra böcker. Det återstår tydligen en del jobb innan allt är ordning på, igen…