Kött / vilt / Fågel – Myllymäki

En ny favorit, Kött / Vilt / Fågel.

Tommy Myllymäki

Tommy Myllymäki

Jag måste villigt erkänna att jag har fått en favoritkock. Tommy Myllymäki. Han lagar mat i min stil och han gör det med en finess och enkelhet som jag verkligen gillar. Och han gör det förbaskat mycket bättre än vad jag lyckas med. Jag ger dock inte upp. Nu har jag två av hans böcker, de viktigaste. Sedan tidigare finns såser att betrakta i vårt hem. För någon tid sedan besökte jag det stora gula varuhuset i Halland. Och se där låg den senaste boken, Kött / Vilt / Fågel i hyllan, för bleka 129 kronor. Köper man den på nätet får man lägga på en hundring. Boken åkte i korgen direkt. En sparad hundring är en sparad hundring.
Trots att det nu gått en tid sedan inköpet, så har jag tyvärr inte hunnit läsa den ordentligt. Det ska bli. Jag återkommer med mina tankar om boken. Och om du vill, så kan du följa mina provningar av Tommys recept på min matblogg, godmatvarjedag.se. Jag ska inte ta upp alla recept, jag gillar ju att prova eget. Nu när det är grilltider, så kan det ta en stund att gå igenom hela boken.

Mitt tips

Mitt tips är dock, hittar du boken i handeln, smyg ner den i varukorgen, betala i kassan och du har skaffat dig en förträfflig läsning och inspiration för en ganska lång tid framöver. Vare sig denna, eller andra kokböcker ska sträckläsas. De ska inspirationsläsas. Det vill säga, du är sugen på något, men du vet inte vad? Då plockar du fram din kokbok och bläddrar. Inom kort hittar du vad du var sugen på. Skriv upp ingredienserna och ta en promenad till butiken. Då plockar du i det som saknades i ditt skafferi. Sedan är det hem och förbereda. Någon stund senare serverar du den godaste maträtten nu ätit på lång tid. Jo, du blir riktigt nöjd med dig själv. Grattis.

Kött / Vilt / Fågel - Tommy Myllymäki

Kött / Vilt / Fågel – Tommy Myllymäki